First published on BoardgameNews.com – Ascension: Chronicle of the Godslayer

Daca tot am vorbit de Gen Con 2010, trebuie sa vorbim si de noutatile ce se vor lansa la acest eveniment. Ascension: Chronicle of the Godslayer este un joc nou de deck-uri de carti, publicat de Gary Games, joc ce va fi lansat la Gen Con, data de 20 august 2010 fiind anuntata drept ziua de lansare in SUA.

Ascention este realizat de Justin Gary, Rob Dougherty si Brian Kibler – toti trei fiind castigatori de evenimente Magic: The Gathering Pro Tour, de unde deducem ca stiu cateva lucruri despre un joc de carti. Gary Games nu a postat inca regulamentul oficial al jocului de societate Ascention, dar cateva detalii despre modul de joc, diferite factiuni din joc, au fost postate pe pagina de Facebook a jocului. Sa vedem un scurt rezumat al acestora:

Fiecare jucator incepe cu un deck de Apprentice sau Militia, ce aduce +1 Rune si +1 Power . Sase carti dintr-un deck central sunt plasate cu fata in sus intre jucatori. Daca ai Rune de ajuns in mana, poti achizitiona Eroi sau Constructori ce vor fi amestecati in deck-ul tau mai tarziu.

Eroii stau in deck-ul tau, in timp ce Constructorii sunt jucati in fata ta, aducand un beneficiu in fiecare tur. Daca ai Putere destula, poti invinge amenintarile din layout-ul central, indepartandu-le din joc si castigand Onoare sau alte bonusuri. Atunci cand este o carte indepartata, una noua este trasa din deck si asezata cu fata in sus pe masa, la vedere.

Scopul tau in jocul de carti Ascension este de a acumula Onoare, fie prin eliminarea amenintarilor, prin dobandirea de eroi ce aduc Onoare, fie prin alte mijloace. Cand gramada de token-uri de onoare se epuizeaza, jocul se incheie in timp ce jucatorii isi numara puncte de onoare, impreuna cu cartile aducatoare de onoare.

Trei dintre factiunile prezente in joc au fost descrise pe pagina de Facebook a jocului Ascension: Lifebound, Void si Enlightened. Cartile dobandite vor decide strategia viitoare din timpul jocului, dar fiindca se cunosc doar cartile din deck-ul prezent in joc- si nu ordinea in care vor aparea – este nevoie ca permanent sa ajustezi strategia folosita.

 

Sursa foto si articol: boardgamenews.com si BoardGameGeek